Wat doe je op een vrije avond?

LAURIE – Daar staat-ie, in mijn agenda. Een klein, wit gedeelte helemaal onderaan de ‘maandag’.  Het vlak bestaat uit onbeschreven lijnen – niets, eigenlijk – oftewel: een vrije avond. Wat doe ik ermee? Nou, dit. 

Wat doe je met een vrije avond (6 van 18) kopiëren

Mijn badkamer is petite – maar het is een ‘spa’ in disguise. In een paar minuten verbouw ik mijn washok tot een kuuroord. En op vier vierkante meter kan ik me de hele avond vermaken. Ja echt.

Als je me kent, weet je dat ik een piekerhoofd heb en m’n stemmingen van lichtblauw naar donkergrijs kunnen wapperen. Mijn moeder zegt altijd: jij bent een hoofdmens. En om in balans te blijven moet je lekker met je lijf bezig zijn: wandelen, met beide benen op de aarde, tuinieren, handen in de klei. En daar voeg ik aan toe: goed voor m’n lichaam zorgen en het onderhouden.

De badkamer en tutspullen zijn afleiders. Ze leiden me af van m’n hoofd. Of eigenlijk niet, ze leiden de aandacht tóe naar wat even belangrijk is: mijn lichaam. Ze zetten me neer bij de lekker praktische kant van mezelf: m’n gezicht, benen, voeten.

Dus haal ik m’n nagellak van m’n nagels en borstel ze.

Ik was m’n voeten, scrub ze, droog ze.

Steek kaarsjes aan die tegelijk spiegelverwarmers zijn.

Ik was mijn handen, scrub ze, droog ze. 

Ik was mijn gezicht met een tonic, scrub het, droog het.

Ik was m’n haar, doe er een masker in.

Ik spoel m’n haren uit.

Ik was en frambozenscrub m’n lichaam, droog het.

Ik talkpoeder en frambozenbodylotion mezelf in.

Ik doe oogcrème op en een serum.

Ik doe crème op m’n voeten.

Ik borstel mijn haar tot het zacht en zo onderhand droog is.

Ik doe een serum in m’n haar.

Ik borstel mijn haar nog een keer.

Ondertussen drink ik thee en als het even kan verse sinaasappelsap.

En ik luister de stilte-cd.

Dan smeer ik m’n handen in met een dikke laag handcrème.

Dan is het ineens drie uur later

en duik ik in bed met duizend boeken –

en voel ik me een zacht framboosje.

Ik slaap binnen drie pagina’s boek en de volgende ochtend sta ik op als een roosje.

Wat doe je met een vrije avond (1 van 18)

Wat doe je met een vrije avond (2 van 18) Wat doe je met een vrije avond (3 van 18) Wat doe je met een vrije avond (4 van 18) Wat doe je met een vrije avond (5 van 18) Wat doe je met een vrije avond (6 van 18) kopiëren Wat doe je met een vrije avond (7 van 18) Wat doe je met een vrije avond (8 van 18) Wat doe je met een vrije avond (9 van 18) Wat doe je met een vrije avond (10 van 18) Wat doe je met een vrije avond (11 van 18) Wat doe je met een vrije avond (12 van 18) Wat doe je met een vrije avond (13 van 18) Wat doe je met een vrije avond (14 van 18) Wat doe je met een vrije avond (15 van 18) Wat doe je met een vrije avond (16 van 18) Wat doe je met een vrije avond (17 van 18) Wat doe je met een vrije avond (18 van 18)Dat doe ik dus graag op een vrije avond. En jij? Ik ben heel benieuwd of we elkaar kunnen aanzetten tot eens wat vaker iets heel fijns op een lege avond. En niet ’s avonds tot de ontdekking te komen: he. Heb ik nou alweer half genikst?

Daarom.. Een bescheiden oproep. Ikzelf ben heel benieuwd wat Jorieke en bloggers zoals bijvoorbeeld NynkeAnne en Annemiek  en Lisanne en Anouck nou graag doen op een lege avond. Misschien kan ik dat dan ook eens proberen. En als je meeleest en je hebt ook een blog: voel je vrij erover te schrijven. Of niet. Dat geldt natuurlijk ook voor de bovenstaande namen: van mij hoeft het niet. Ben alleen benieuwd. Als je geen zin hebt, zie dan je link maar als blijk dat ik je blog leuk vind.

 

3 gedachten over “Wat doe je op een vrije avond?

  1. Pingback: Mijn vrije avonden | Cookies and tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *