Voor de bloemenmeisjes (en jongens) van Amsterdam

Wat ik zo leuk vind? Dat je een tip krijgt van een vriendin omdat ze weet dat ze jou met die tip ontzettend blij maakt. En dat je die tip doorgeeft aan een andere vriendin, omdat je op jouw beurt weet dat het voor haar ook zo’n blijmaker is.

img_4726

Ik heb ’t over verse bloemen in huis. Veldbloemen. Met honderd tinten roze, crème, blauw en groen. En rood. En paars. En geel. Dat je als een klein meisje (grote meisjes ook, trouwens) in een bloemenatelier (ja, zo noem ik het gewoon. Kunstig.) naar al die bakken met veldbloemen staat te kijken. Waar je die mooi geschapen soortjes zorgvuldig uit kan zoeken, één voor één.

img_4728

Dat je ze mee neemt op je fiets door Amsterdam. Dat de bos zo groot is dat je hem half op je stuur legt en half in je arm moet vastklemmen. Dat je daardoor maar met één hand kan remmen. Dat een oudere meneer je bij het stoplicht glimlachend toeknikt, van wat heb ik jou daar voor een mooie bos bloemen.

Dat je thuis je mooiste vaas pakt en hem vult met water. Dat je de bloemen sierlijk en vrolijk bij elkaar schikt, als een olijk spring in ’t veld. Dat je steeds als je de kamer binnen komt, eventjes een rondje loopt om je vaas (ja echt, haha). Omdat je er zo blij van wordt.

img_4725

Lieve bloemenmeisjes en – jongens uit Amsterdam, breng een bezoekje aan bloemenhandel Sijmons op de Gerard Doustraat 158. Je kunt zelf een bos maken, of een al reeds geschikte bos uitkiezen (10 euro). Bloemenliefde!

3 gedachten over “Voor de bloemenmeisjes (en jongens) van Amsterdam

  1. Laurie

    Jorieke! Wat een mooie bos! Ik krijg zelf ook helemaal zin om een mooie bos bloemen uit te zoeken. Hier op de dijk zit ook een fijne winkel. Weet je, misschien ga ik dat nog wel doen ook. Fijn om weer op je site te lezen :)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *