Skeeleren in Oud Beijerland

LAURIE – Ik ben verhuisd naar Oud Beijerland. Vandaag ging ik de omgeving verkennen per skeeler. Ik werd gelukkig van hoe mooi het er was en ik deed een pirouette omdat het asfalt zo goed was voor mijn wieltjes. 

blog skeeleren (1 van 18)

blog skeeleren (2 van 18)Mijn huis uit en na driehonderd meter heb je dit. Een dijk naast het spui, een aftakking van de oude Maas. Je ziet het misschien niet goed, maar het pad gaat vrij steil naar beneden en dat vind ik spannend op mijn skeelers. Ik durfde het aan, want er was dit keer geen hond te zien in de verste verte. En de foto hieronder heb ik stiekem later gemaakt op een plat stuk.

blog skeeleren (3 van 18)Ik heb expres foto’s gemaakt waarbij de voorgrond scherp is (dat gras onderin) en de achtergrond wazig. Ik vind dat wel mooi. Maar het staat wel een beetje gek. 
blog skeeleren (5 van 18)

Nou en op de volgende foto zie je m’n dorp zoals het eruit ziet als je achterom kijkt. De rivier gaat ter hoogte van die gebouwen naar links – daar is een kleine haven waar ik woon. Mooie plek hoor. blog skeeleren (6 van 18) blog skeeleren (7 van 18)Wat ik fijn vind aan skaten is dat ik niet per se sportkleding aan hoef. Als ik een klein ommetje maak, houd ik gewoon m’n kanten rokje en legging aan (zoals toevallig hier). Charmant ziet het er niet uit, maar hé, daar doe ik het niet voor. blog skeeleren (4 van 18)Waar doe ik het dan eigenlijk wél voor, dat skeeleren? Ik denk en pieker en peins veel. Dat doe ik dan de eerste kilometer – en na een kilometer en een centimeter denk ik ineens: wat is het hier groen. Wat is het hier mooi. Wat ga ik vanzelf. En de komende kilometers zweef ik (want dat kan met skeelers).

blog skeeleren (8 van 18) Schepen kijken. Zeeschepen met containers. blog skeeleren (9 van 18) Nou en toen kwam ik bij dit stuk. Hier vertrekt de pont vanuit het zogeheten Klein Profijt, een natuurcentrum in de Hoeksche Waard. Ik dacht: ik ga gewoon naar beneden op mijn skeelers. Een goede remtest want ik wilde niet zwemmen. Nu zijn de leuningen van de brug weer mooi gepoetst door mijn handremmen/remhanden (ha-ha). blog skeeleren (10 van 18) blog skeeleren (11 van 18)En de zon gaat onder. Het is fijn op deze steiger.
blog skeeleren (12 van 18) blog skeeleren (13 van 18)blog skeeleren (15 van 18)Nou en weer omhoog. blog skeeleren (14 van 18)

 

 

2 gedachten over “Skeeleren in Oud Beijerland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *