Reisdromen

Hoian-1024x698

Ik stijg op. Als ik partners in crime vind om uren over op reis gaan te praten. Over de dingen die je nog wilt zien, beleven, bewonderen. Je dromen-lijstje op elkaar afvuren. 

Ik krijg dan kriebels in mijn buik. Als iemand anders me over zijn of haar reis of vakantie vertelt, of over een bestemming die nog op de planning staat, dan word ik meegezogen in het enthousiasme.

Dagdromen, plannen maken, een to-travel-list als notitielijstje in m’n telefoon. Alleen al ernaar kijken maakt me blij. En dingen ervan af kunnen strepen; wat een zalig geluk, wat een dankbare bedoening.

Voor de mee-dromers onder ons, de meegenieters, de reis-enthousiastelingen:
hier is mijn dromenlijst voor de komende jaren.

♥ VIETNAM
Naar Azie gaan staat al langer op mijn lijst. Verhalen van vrienden en familie; ik word steeds nieuwsgieriger. Naar de mensen, naar de kleuren. Naar het eten, naar de uitgestrektheid, naar het ritme. Begin 2016 staat Vietnam op de planning, whaaaaa! Ik vermaak me nu al met reisverhalen lezen, plaatjes bekijken, tips vragen. Kan niet wachten!

♥ PATAGONIE
Water, water, water. Wat moet dit indrukwekkend zijn; de merenroute tussen Chili en Argentinië. Langs gletsjers, bergen, vulkanen. En een tango’tje wagen in Buenos Aires, een stad waar ik zó graag rond wil lopen. Patagonie, als ik hier óóit heen kan…..

♥ JAPAN
Een vriendin heeft hier gestudeerd, en me heeeeel enthousiast gemaakt. De bloemen, het eten, de uitgestrektheid, de steden, de mensen… En de kunst van jezelf niet verstaanbaar kunnen maken, visa versa. Een trip voor op de lange baan, want man wat een prijzen…. :-(

♥ DE NOORDZEE-ROUTE FIETSEN
Beginnen in Den Helder, eindigen in Sluis. En onderweg langs vrienden en familie. Zalig leuk lijkt me dit! Niks van te voren boeken, gewoon maar kijken hoe de dagen lopen. Blij zijn met stralende ochtenden, boos in de trappers hangen bij regen en wind. Slapen bij lieve B&B’s, koffie drinken in olijke strandtenten. En altijd de zee in de buurt voor verkoeling, voor de ruimte.
Niets te wensen over.

♥ ROADTRIP DOOR ITALIE. OF PORTUGAL. OF ZUID-SPANJE. 
Oké, deze moet nog verder gespecificeerd worden ;). Eerder ging ik met de auto door Kroatië, door Frankrijk. Wat een heerlijke vakanties waren dat. Ik hou ervan om water om me heen te hebben. Om veel te kunnen wandelen. Oude en sfeervolle steden te bezoeken. Heel veel en heel lekker te eten. Laat gaan slapen, omdat het nog zo lekker warm is. Dat koffie-zetten een dagtaakje is, met alle geduld, en altijd smaakt het beter dan thuis.
Kamperen. Snel weer doen.

Ik blijf trouw geld opzij zetten. En ben blij dat dat kan.

Zodat er genoeg om te dromen blijft.

 

BoatWomen-of-Vietnam-dreamstime

dyn001_original_1818_1363_pjpeg_2620424_85cf99d7e0e6eabed6f782c0b0548b1e

Buenos-Boca

IMG_6839_zpsc3c4bb88

FIESFIEZ_EXT 2_zpsknptjs9a

middelburg9-1024x683

 

Foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 

 

8 gedachten over “Reisdromen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *