Over Jorieke en Laurie

Over ons

Jorieke van een blog van melk en honing

          jorieke@eenblogvanmelkenhoning.nl

Van veel dingen kan ik met volle teugen genieten en maakt me dat gelukkig. Ik ben ondernemend en ga altijd op zoek naar dingen waar ik enthousiast van word. Dat is overigens heel uiteenlopend: fijne dingen doen met vrienden en familie, uitgebreid koken, reizen organiseren, een heerlijke hardloopsessie in de natuur, nieuwe cafeetjes en restaurantjes ontdekken in Amsterdam en al dan niet meer. In veel dingen om me heen, zoals in de schepping en in de mensen die ik ontmoet, zie ik de grootheid van God. Daarvan kan ik nog iedere dag onder de indruk zijn en het maakt dat ik hoopvol en dankbaar op God vertrouw.

 

Laurie van een blog van melk en honing

          laurie@eenblogvanmelkenhoning.nl

Ik ben het gelukkigst als ik – liefst op blote voeten – aan het wandelen ben. Beide benen op de grond, mijn camera tegen me aan gedrukt, tussen de bomen of in een open veld. Ik bloei op als ik dingen maak: een foto, een écht goede kop thee, een tekst, een jurk. In die creatie voel ik me verbonden met de God die ook vol liefde creëert, die ons en de wereld gemaakt heeft. Als ik niet doe, dan droom ik. Als ik niet gelukkig ben, ben ik sip. In die slalom van emoties vind ik rust bij mijn altijd-stabiele geliefde Gertjan. Ik woon in Oud-Beijerland in een prachtig huis aan de haven, vanuit waar ik werk als fotograaf.

 

Laurie over Jorieke
Als je Jorieke wilt leren kennen, moet je haar laten vertellen over iets waar ze van houdt. Met stralende ogen lacht ze je toe en houdt ze een dijk van een betoog over iets moois. Over koffie, een dag met haar familie, BB-cream, God… En voor je het weet, ben je zelf ook enthousiast. Over die BB-cream én over haar. Verder: zij is maïzena voor vriendengroepen omdat ze iedereen samen bindt. Ze kan organiseren als een minister president en volgens mij houdt ze van álle dingen het meest van mensen.

 

Jorieke over Laurie
Laurie is een ontzettend lief en oprecht persoon. Ik bewonder haar creativiteit en ik ken niemand die mooiere foto’s maakt dan zij. Alweer vijf jaar geleden hebben we samen vrijwilligerswerk in Zambia gedaan en ik ben blij dat we zo’n bijzondere vriendschap hebben opgebouwd. Zeg Laurie en je zegt dromerige rokken en mooie jurkjes, haar camera’s, liters thee en altijd een koffer vol spullen en verhalen. En wanneer je haar zult ontmoeten, zal je meteen merken hoe lief ze is en dat ze een gave heeft om je op je gemak te laten voelen. Een waardevolle vriendin!