Over het bakken van taarten

JORIEKE – In het blog over de winter schreef ik al: ik vind deze maanden perfect om taarten te bakken. Laat mij in een hoekje zitten en kook- en bakboeken doorbladeren: zoeter krijg je me niet. Mijn missie is om steeds weer nieuwe baksels uit te proberen en de eerstvolgende op mijn lijst was: de cheesecake!

De taart die ik heb gemaakt is een recept van Rudolph van Veen van 24 Kitchen. De video en het recept kun je hier zien. Man, wat geniet ik van de video’s van zijn programma Rudolph’s Bakery. Ik zou het liefst in zijn mooie keuken kruipen en met pen en papier alle woorden die hij zegt vastleggen. Inclusief zijn smakelijke en enthousiaste uitspraken zoals: ”Wat is DIT toch lekker” en “Mensen, mensen, kijk nou toch. Meer heb je niet nodig. Een paar leuke vrienden in je leven, lekker weer af en toe, en op zijn tijd: een goed stukje taart”. Ik snap je Rudolph, ik snap je! Tel daar zijn handige tips bij op en het kunnen afkijken van de echte patissier die hij is, en je hebt volgens mij genoeg argumenten om zijn video’s eens te bekijken.

IMG_1546

IMG_1549

Wat maak jij altijd lekkere dingen, zeggen mijn collega’s. Ha, daar gaat dus een hoop aan vooraf. Want of het bakken bij mij altijd van een leien dakje gaat? Welnee. Toen ik na een uur de oven open deed kwam er stinkende rook mee – bleek gelukkig van sneue achtergebleven pizza-kruimels te zijn. Toen kwam hobbel twee: de vulling was in het midden nog hartstikke vloeibaar. Al kon ik gelukkig de woorden van Rudolph herinneren: ‘Een cheesecake, als hij net uit de oven komt, dan mag je best een beetje twijfelen; is ‘ie wel gaar genoeg? Je laat de taart afkoelen, en door het afkoelen stijft hij weer op’. Maar Rudolph, zooo niet gaar als hij er nu uit ziet? Niet een beetje twijfel, maar heel erg. Dus hoppa, toch nog maar tien minuten terug de oven in.

Na die tien minuten heb ik de taart toch maar uit de oven gehaald maar het drillerige bleef, met name in het midden. Nouja, op hoop van zegen dan maar. Snel de koelkast in zodat het de komende uren kan opstijven. En ik het resultaat kan bekijken en proeven!

En nu zou er dus een mooie appetijtelijke foto moeten komen. Een perfect gesneden puntje. Met een schattig servetje erbij. Dat je zou denken, goh die Jorieke, die kan toch lekker bakken. Kon ik maar even een puntje komen halen.

Goed dus. Hier komt de foto:

IMG_1564

Eeeeeehhhhhh. Ja. Niks van dat alles dus. Bij het aansnijden gutste het binnenste eruit. Het bleek een feit: de vulling was nog niet gaar. De bodem met hazelnootjes en de zijkant van de vulling was wel goed, dus daar heb ik van gesmikkeld. Gewoon hupsakee met m’n vingers, want de taart was toch al niet meer te redden.

Geeft helemaal niks. De volgende keer wat langer de oven in of een ander recept proberen voor het maken van een cheesecake. Aan de beste man Rudolph ligt het in ieder geval niet. En aan mijn plezier in het bakken ook niet. Op naar de volgende keer, let’s rock!

PS: wie heeft er een cheesecake recept voor mij waarbij het bakken is gelukt? 

2 gedachten over “Over het bakken van taarten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *