Om van te zomerdromen

P1010169

JORIEKE – Al vier zomervakanties lang maak ik met vriendinnen een moodboard voor de kampeervakantie die we samen gaan beleven. Op een groot stuk karton schrijven en tekenen we de vakantieplannen en -dromen. Verhoogt de voorpret, dat kan ik je verzekeren.


Dit jaar heb ik mijn uitgebreide vakantie al gehad, dus hele grote plannen heb ik niet meer. Neemt niet weg dat ik zomerplannen wil maken. Dingen doén, dingen ondernemen. Fijne zomerdingen die ook dicht bij huis kunnen. Juist zelfs.

Dus ik begon met zomerplaatjes te scheuren uit tijdschriften. Citroenen, kletterende beekjes en kleurrijke mozaïek. Ik knipte en scheurde, ik droomde en glimlachte.

Op een papiertje schreef ik dingen die ik wil doen tijdens deze zomermaanden. Ik hoefde over veel dingen niet eens lang na te denken: het ontschoot uit mijn gedachten en zoefde op het papier. Zand voelen tussen mijn tenen. Genieten van lange zwoele avonden. Stilte opzoeken in een klooster. Een watergevecht.

Mijn dromenlijstje werd een afstreeplijstje. Als een vrolijke enthousiasteling hangt ‘ie beplakt en bezakt aan m’n muur. Allemaal fijne dromen en wensjes. Dat het op 21 september maar allemaal afgevinkt mag zijn.

En ja. Frankrijk heb ik er ook maar op gezet. Je weet nooit.

P1010129

P1010118  P1010152

P1010141

P1010143 P1010154

P1010161

P1010301

P1010304

P1010306

 

2 gedachten over “Om van te zomerdromen

  1. Laurie

    waaauw jorieke. je bericht geeft me zo veel rust! niet alleen door de mooie foto’s en je prachtige afstreeplijstje, maar ook omdat ik besef hoe blij je ook al weer kunt worden van kleine dingen. fantastisch. en ik hou van lijstjes afstrepen, dus ik kan me helemaal voorstellen hoe je dan na een stranddag zo zoef een kruisje, vinkje of streepje kunt zetten: gedaan. wauw, mooi man.

    Reageren
  2. Pingback: Herfst, dat is…… | Een blog van melk en honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *