Nazomeren

Het regent. Hard, heel hard. Ik heb kaarsjes aangestoken en het licht van de lamp boven de keukentafel geeft een spiegeling af op mijn kopje koffie. De wolken zeggen dat het herfst is.
Vanbinnen voel ik me nog zomer.

IMG_2862

Ik scrol door mijn foto’s van afgelopen maanden. Ik dwaal af, en glimlach. Ik zie me weer zitten in parken en weelderige tuinen. Ik bezoek festivals (heel veel liefde voor Concert at Sea), prik vorkjes buiten de deur. Op een avond midden in de werkweek ga ik naar het strand in Egmond, het voelt als alle dagen weekend. De avonden zijn lang, de dromen groot.

Ik vaar over meren, trek baantjes in het buitenluchtzwembad. Ik slaap met mijn balkondeur wagenwijd open, ruik de warmte van de stad. Op de markt haal ik de allermooiste pioenrozen en ik geef het kleine marktknechtje een fooi als hij me helpt ze op mijn fiets te binden.

Met vriendinnen liggen we in een kring op onze rug, kijkend naar de sterren. Het avondvocht trekt langzaam in het kleedje en bereikt onze vaten, maar het deert ons niet. Niemand stelt nog voor om naar huis te gaan. Deze minuten en uren van vriendschap worden zo lang als kan omarmd. En als we voorstellen naar huis te gaan, staan we nog drie kwartier te kletsen met onze fiets in de hand. Over het leven. We mijmeren. Zoals dat haast alleen maar kan in hartje zomer.

De wolken zeggen dat het herfst is.
Ik voel me nog even zomer.

IMG_2553

IMG_2612

IMG_2833

IMG_2810

IMG_2862

IMG_2869

IMG_2890

IMG_3006

IMG_2829

3 gedachten over “Nazomeren

  1. Theemetboekjes

    Heerlijk he, nog lekker even nadromen! Ik heb ook mooie herinneringen aan de zomer, maar toch ook wel weer heel veel zin in de herfst! Lekker herfstthee, pompoenen, kaarsjes, dekentje op de bank. Ook genieten!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *