Maak een wall of faith: een muur vol mooie teksten

LAURIETeksten opplakken die anders in je hoofd blijven zweven. Dat is wat Annemiek (17) sinds kort op haar kamer doet. Om precies te zijn op de zijkant van haar boekenkast, daar maakt ze haar wall of faith

Walloffaith-bovenkant

Wall of faith? 

Ja. Je hebt natuurlijk op veel plekken een wall of fame, met coole mensen. Toen vond ik een tekst over God en ik dacht: die wil ik onthouden. Ik kon hem in een fotolijstje doen of op mijn spiegel, maar toen zag ik de lege zijkant van mijn kast. Daar hing ik hem op. En daar kwamen steeds meer teksten bij.

Waarom?

Die kast zie ik elke dag, ik loop er vaak langs. Ik wil bezig zijn met God, en graag op een creatieve manier. Daarom plak ik teksten nu op zodat ik ze kan zién in plaats van dat ze in mijn hoofd rondzweven.

Walloffaith (3 van 8)

Ligt de focus van je muur op mooi zijn of op z’n teksten? 

Natuurlijk doe ik mijn best om het er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Maar ik kijker niet naar zovan: goh, wat mooi. Ik lees de teksten en vind het tof dat ze er hangen. Ik zie ze en zo blijf ik ermee bezig.

Waarmee bijvoorbeeld?

Laatst ging het in de kerk over Jezus die over water liep. Iemand zei: dat deed hij eigenlijk alsof hij vergeten was dat je niet over water kúnt lopen. Dat zinnetje sprak mij aan. Dat zinnetje op zich slaat nergens op. Andere mensen begrijpen waarschijnlijk ook niet wat ik daarmee bedoel. Ik zag het bijbelverhaal ineens voor me toen ik dit hoorde. De zin maakte het verhaal bijzonder.

Dat is een tekst over een verhaal, niet over je eigen leven. Hangen er ook teksten die je in de praktijk gebruikt? 

Je leven is pas leven als je vergeven kunt. Dat wil ik me meer aanmeten als levenshouding dan ik nu doe. En ook: do everything with love. Ik zou overal liefde in willen stoppen. Nou, liefde is een gek woord, want dan denken mensen al snel aan je relatie of je familie. Maar ik denk dat je het breder kunt trekken. Als je een liefdevol persoon bent, als je liefhebt, ben je zachtaardig en zorgzaam. Dat hoort er ook bij.

Walloffaith (2 van 8)Walloffaith (4 van 8)

Hoe zou jouw ideale wall of faith eruit zien? 

Dat zou echt een muur zijn in plaats van de zijkant van een kast. En ik zou willen dat iemand anders die langs komt, er ook dingen op mag hangen. Dat het een gedeelde muur is. En qua uiterlijk zou ik hem net als nu willen: alles door elkaar. Notitieblaadjes, uitgescheurde stukjes, nette papiertjes, kaarten. Het is niet bedoeld om strak te zijn. Het is niet voor de mooi, het hangt er omdat het iets zegt.

Welke spreuk aan jouw muur vind jij het mooist? 

A happy heart makes the face cheerful.*

* Deze foto’s zijn eerder gemaakt dan het interview is gehouden. Inmiddels hangen er dus al teksten bij, zoals deze, die nog niet op de foto te zien zijn. Annemieks muur groeit en groeit. 

Walloffaith (1 van 8)

Walloffaith (5 van 8)

2 gedachten over “Maak een wall of faith: een muur vol mooie teksten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *