Lievelingetjes – januari 2015

JORIEKE – Ik deel weer een lijstje met blijmakers! En ik blik terug op 2014. Let’s go!

P1010585

Ik lees veel in de trein. In stilte. Maar met dit boek: onmogelijk. Ik heb, werkelijk waar, hardop zitten lachen. Gesmoord natuurlijk (dat je ‚snift’ door je neus, snap je wat ik bedoel?!). Níet lachen bij Het Rosie Project is niet te doen. Wát een geweldig boek. Zo knap geschreven. Ik zag alles helemaal voor me en het leest als een trein. Dikke vette aanrader!

IMG_2243

Eerder schreef ik over m’n dromenlijstje voor de herfst. Daar stond het maken van pompoensoep tussen. De allerliefste moeder van de wereld stuurde me vervolgens een eigen recept. Helemaal lief uitgeschreven, met zelfs op de foto een deel van de ingrediënten geschikt. Dat is toch zoooo leuk?! Inmiddels heb ik ’m al zo’n zes keer gemaakt, ik ben FAN.

P1010589

Voor mijn werk ga ik drie dagen per week met de trein. Ik heb het al eerder verteld: ik ben geen ochtendmens. Deze travelmug heeft mijn ochtendplezier gelukkig doen vergroten. Wat een chill ding is dit! Hij komt van de Xenos en kostte maar een paar euro. Ik giet er lekkere warme thee in en tevreden haal ik hem tussen Schiphol en Rotterdam tevoorschijn. De thee is dan nog heerlijk warm, maar ik denk niet dat dranken uuuuuren warm blijven in dit ding (zou niet kunnen toch, voor die prijs?!).

Schermafbeelding 2015-01-03 om 15.43.36

Foto’s inplakken kost veel tijd, maar is zo leuk! Bij Laurie bladerde ik laatst door een boek wat ze digitaal had aangemaakt. En dat boek was me toch van een mooie kwaliteit (nou helpt de inhoud, met foto’s van de allerbeste fotograaf die Laurie is, natuurlijk ook mee). Ik besloot een album te maken over 2014. In de dagen na kerst ben ik daar mee bezig geweest. Wat was dit leuk! Ik heb foto’s van Room for Thought toegevoegd, een boel andere telefoonfoto’s en foto’s die ik door het jaar heen met mijn camera heb gemaakt. En jeetje, zo alles bij elkaar gevoegd, zie ik wat voor mooi jaar het is geweest.

Bijna op elke pagina staat een foto met vrienden of familie. Ooooh, ik ben ongelooflijk gezegend met bijzondere vriendengroepen en zo’n liefdevolle familie. Ik heb veel leuke dingen gedaan, die leuk waren omdat ik altijd omringd mocht zijn met lieve mensen. Ik heb een geweldige trip naar New York gemaakt, heb weekenden doorgebracht in Oud-Bijerland, Oostende en uiteraard Zeeland. Ik heb talrijke gezellige zomeravonden in Amsterdam beleefd. Met mijn neven en nichten liep ik de Fjoertoer en met twee vriendinnen deed ik mee aan de Zandvoor Circuit Run. Ik ging naar Herman van Veen in Carré en naar Blof in Ziggo Dome. Ik had heerlijke optredens met mijn koor en gaf een themafeest met mijn verjaardag. Ik was als leiding mee op een kinderkamp in de zomer en ik ging naar de bruiloften van drie lieve vrienden.
Ik vierde de lente, ik verwelkomde de winter.

Blijmoedig zou ik kunnen doorgaan met opsommen. Ik kan niet wachten tot ik straks uuuuuuuuren door dit album kan gaan bladeren. 2014, je was me er één.

IMG_1917

P1010227
Ik maakte een fietstocht op Schouwen-Duiveland (Zeeland). En snoepte en dronk van streekproducten.

IMG_2233
Met collega’s vaarde ik van Amsterdam naar Durgerdam. Dat was zó ontzettend leuk (en mooi!)

IMG_1796
Een dagje verdwalen in de lieve straatjes van Antwerpen.

P1000651

P1000961
Oooooh New York New York, wat was je fijn. Ik was daar zo aan het genieten!

P1010487
Varen langs Het Light Festival in Amsterdam

IMG_2245
Deze foto maakte ik afgelopen week toen ik een wandelingetje maakte door de stad. Het was zo’n mooi gezicht met die blije vogels die opgewekt over het water vlogen, dat er allemaal mensen op de brug bleven staan. Ja, een kadootje! 

8 gedachten over “Lievelingetjes – januari 2015

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *