Kijkje achter de schermen

JORIEKE – In mijn agenda stond het vrolijk en groot omlijst bij 22 en 23 april: een werkweekend voor Een Blog van Melk en Honing! Afreizen dus naar Groningen, naar Laurie. Dit fotoverslag is een achter-de-schermen verslag van de zaterdag. Er werd druk gewerkt, maar ik bereid je ook voor op veel foto’s van eten, eten maken, en eten opeten. Een prima combinatie, ons dunkt. 

Blogweekend (1 van 31)


Blogweekend (2 van 31)

Om half tien liet ik Laurie weten dat ik in de trein zat. ‘Ohhh, het vooruitzicht dat ik nu twee uur kan lezen! Te lang geleden dat ik dat heb gedaan’. Welgeteld twee minuten later appte ik: ‘Wow de treinwifi doet het vet goed op m’n telefoon. Misschien dan toch niet twee uur lezen.’ Laurie’s antwoord was ondoorgrondelijk: ‘GA LEZEN!’. (Dankjewel K. dat ik nog steeds je boek mag lenen. Ik zit er inmiddels helemaal in en vind het boek geweldig!)

Blogweekend (5 van 31)Blogweekend (4 van 31)Bij Laurie aangekomen wachtte er een heerlijk gevulde tafel. Vers brood, zelfgemaakte smeersels (daar maak je mij dus HEEL blij mee), gedroogde appeltjes…. We namen goed de tijd om bij te kletsen en om de werkplanning voor het weekend door te nemen. Blogweekend (6 van 31) Blogweekend (7 van 31)Blogweekend (8 van 31) kopiëren

Blogweekend (9 van 31) Ik had mijn blogschriftje bij. Op de eerste pagina staat onze allereerste brainstormsessie. Zeven april 2013! Bijna een jaar geleden. Wat fantastisch om te zien dat, wat ooit bij een brainstorm begon en bij ons enthousiasme om te kunnen schrijven, nu is uitgegroeid tot Een Blog van Melk en Honing. Blogweekend (10 van 31)Blogweekend (11 van 31)Er werd een pakketje voor Laurie bezorgd van de Papierwinkel. Ik zat er met mijn neus bovenop, wat veel moois had Laurie besteld! Kaarten, Maskingtape en toebehoren voor haar werk als (trouw)fotograaf. Leukleukleuk!

Blogweekend (12 van 31) Blogweekend (13 van 31)

Blogweekend (14 van 31) Lekker aan het werk. We beginnen met het bespreken van een aantal onderwerpen. Eén daarvan is promotie. Sinds december zijn we ‘online voor familie, vrienden en kennissen’, en we hebben er veel zin in om na te denken over hoe we EBVMEH verder op de kaart kunnen zetten. We maken diverse plannen en actiepunten. Blogweekend (15 van 31) Blogweekend (16 van 31) kopiëren

En hoe staat het met de persoonlijkheid in ons blog? Wat kunnen en willen we wel en niet laten zien? En is het voldoende zichtbaar dat wij, Laurie en Jorieke, achter dit blog zitten? Beginnen lezers een beetje een idee te krijgen dat ze ons leren kennen? Het is leuk om hier over na te denken. Tussendoor bidden we, want we vinden het belangrijk dat God ‘bij ons is’. We geloven dat God de verbindende factor is in onze samenwerking en in hoe we Een Blog van Melk en Honing vorm kunnen blijven geven. 
Blogweekend (17 van 31) Blogweekend (18 van 31)Jaaa. Dit leuke bakje was soort van vol. Genoeg gezegd hiermee.

En hier komt een gat in het fotoverslag. Op de fiets zijn we de stad ingegaan om een lekker luchtje te scheppen. Ik wilde een Dopper flesje kopen zodat ik in de vastentijd niet steeds opnieuw waterflesjes hoef te kopen als ik onderweg ben. Laurie was verrukt toen ze zag dat ze dit ook verkopen bij boekhandel Riemer. ‘Joriek, daar moeten we heen! Een christelijke boekhandel waar ik soms zomaar twee uur lang kan neuzen en rondlopen’.

En daar was niets van gelogen. Wow, wát een heerlijke winkel. Het (veelzijdige) assortiment, de inrichting, de leestafel, de hele sfeer… Laurie zal hier nog een keer een blog over schrijven. In ieder geval een grote aanrader!
Mijn buit: postkaarten en een Dopperflesje voor de vastentijd. Laurie nam 2 boeken en de cd Live In Utrecht van Sela mee. 
Blogweekend (19 van 31) Blogweekend (20 van 31) Blogweekend (21 van 31) Blogweekend (22 van 31)
Tijd om te koken! We koken uit een Frans kookboek waarvan ik de naam even niet meer weet. Op de achtergrond staat de nieuwe CD van Sela op. Dat vind ik zo heerlijk aan zaterdagen: op het gemakje koken, muziekje aan, een beetje keuvelen tussendoor… Echt genieten. Blogweekend (23 van 31) Blogweekend (24 van 31) Blogweekend (25 van 31)

Kijk, mooi! 
Blogweekend (26 van 31)

Het prutje wat in de ovenschaal moet begint ergens op te lijken..
Blogweekend (27 van 31) Blogweekend (28 van 31)

Bovenop gaat een laagje ‘crumble’: havermout, gestampte nootjes, parmezaanse kaas en boter.
Blogweekend (29 van 31)

We hadden nog wat over. Ziet er nu heel vies uit, maar het recept was super geslaagd! Het was dus viscrumble uit de oven. 
Blogweekend (31 van 31)

We denken na over toekomstige blogonderwerpen en werken nog wat. Laurie bedenkt dat het best leuk is om af en toe een mooie foto op ons blog of onze Facebookpagina te plaatsen met een fijne (Bijbel)tekst. Zoals hieronder. Leuk, toch?!

Voorbeeld tekstenfoto's

 

En toen was het laat – gezelligheid gaat maar door – dus zijn we gaan slapen. Ook op zondag viel er genoeg te beleven, dus daarvan komt er ook nog een achter de schermen.

Tot de volgende keer!

2 gedachten over “Kijkje achter de schermen

  1. lia

    Wat leuk weer, en wat zijn jullie actief geweest daar in Groningen. Goed idee zo’n dopper flesje. Ik heb een klein thermosflesje voor water, ook super handig en goed voor het milieu!

    Reageren
  2. Pingback: Fijne zondag voor een blog van melk en honing | Een blog van melk en honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *