Gewoon iets leuks

LAURIE – Sommige dingen zijn leuk. Die dingen hoeven niet buitengewoon te zijn, of spectaculair. Nynke inspireerde me een half jaar geleden met haar zegeningenboek: een schrift waarin ze opschrijft waar ze dankbaar voor is. Dit is een stukje van die van mij.

mooi (7 van 7)

Toen ik dit boek ging maken, had ik denk ik net een kaart van mama ontvangen. Daar is ze fanatiek in, sinds ik in het hoge Groningen woon – zo ver van de Hoeksche Waard. Zo fijn om te weten dat mijn moeder aan me denkt, ook al zie ik haar niet elke week (of maand). Ik volg de blog van Aline wiens moeder overleden is en dat vind ik iedere keer zo verdrietig.  Ze zei een keer dat iedereen zo van z’n moeder zou moeten genieten als het kan. Hieronder een stukje van een kerstpakket dat mama voor mij gemaakt had. Omdat ik een eigen bedrijf heb, zou ik geen kerstpakket krijgen en daarover had ik ongegeneerd geklaagd tegen mama. Origineel kerstpakket – firma van Dam-Brand. Ha!

Boek (1 van 13)

Dit boekje heeft trouwens op iedere pagina een soort vakje waar je dingen in kunt schuiven. Ideaal voor de onrustige mens als ik: geen plakband binnen handbereik? Dan schuif ik m’n herinnering gewoon in het vak.

Het volgende waar ik een pagina voor heb gemaakt is mijn handen uit de mouwen steken. Dat vind ik zo leuk. Dat bedank-kaartje dat je ziet was toen ik had geholpen bij het verhuizen van een vriendin. Ik vind dat heerlijk: sjouwen, lichamelijk bezig zijn, verven, schoonmaken – en dan aan het einde van de dag voldaan zijn.

Boek (4 van 13)

Boek (5 van 13)Kerstnachtdienst: een van de fijnste dingen van het jaar. De allerbekendste liedjes zingen in het donker. Daarna vaak thee of glühwein bij een vuurkorf. Kan niet veel leukers bedenken.

Boek (6 van 13)

Kleding naaien doe ik niet zo vaak maar ik vind het wel heel leuk. Ik blader vaak naaitijdschriften door en koop ze ook, maar beginnen aan iets nieuws wil al een jaar niet lukken. Boek (7 van 13)

Dansen! Ik dacht vroeger altijd dat ik moest sporten en dat moest dan hardlopen zijn. Op de een of andere manier. Maar ik hou helemaal niet van hardlopen. Toen ik in Groningen kwam wonen, ging ik iets logischer nadenken. Ik wilde al heel lang dansen. Nu doe ik het. Zwieren en bewegen in de ruimte op mooie muziek. Boek (8 van 13) Boek (9 van 13) Boek (11 van 13)

Ik heb al uitgelegd waarom ik zot ben van analoog fotograferen.
Boek (12 van 13) Als ik na de Zambia-reis aan iemand vertelde over Gertjan, noemde ik hem als vanzelfsprekend Gertjan van Zambia. Die term, die drie woorden na elkaar, maken me nu nog steeds blij. Boek (13 van 13)

2 gedachten over “Gewoon iets leuks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *