Feestje voor mezelf

Majesteit Taart

Over twee weken start ik een nieuwe werkopdracht. Tot die tijd heb ik spontaan twee vrije weken. Twee héérlijke weken! Vrij!

Ik vroeg diverse vriendinnen: waar zou jij dan de tijd voor nemen? 

Antwoorden varieerden. De tijd nemen om je kasten uit te ruimen. Boeken lezen. Do It Yourself-projectjes uitvoeren. Jezelf verwennen met de sauna. Een dagje uit. Je verdiepen in een bijbelboek. Wat zou jij gaan doen?

Vanmorgen wakker worden in de wetenschap dat ik twee van die heerlijke weken heb: wat een zegen! En een enorme luxe, vooral.

Ik ga heerlijk opruimen. Koken voor vriendinnen. Naar leuke plekjes in de buurt om te ontbijten, waar het normaal niet van komt. Tarte tartin bakken. Nieuwe recepten van Jamie Oliver uitproberen. Lopen in het Amsterdamse bos (mooooi, in de herfst). Aan de slag met een project voor de kerk. Een dagje Den Bosch. Luieren, lanterfanten. Naar de stadsschouwburg. Ideeën opdoen van mijn dromenlijstje voor de herfst van vorig jaar.

Badderen. Koffie drinken en lezen in de bibliotheek. Pompoensoep maken. Naar de kapper.
Ooooh, wat een rijkdom hè? De tijd, het geld, maar vooral: de gezondheid hebben om zo rijkelijk te dagdromen over het doen van leuke dingen. En die te kunnen uitvoeren.

Echt een héél groot goed.

Een feestje voor mezelf.

Wat een zegen.

En eigenlijk – waarom zou ik wachten tot het doen van zulke fijne dingen tot ik tijd heb. Wanneer is de juiste tijd? Over een half jaar? Over twee jaar? Waarom niet VANDAAG?
Ja, stof voor een andere blog…

bij Natuurlijk

6 gedachten over “Feestje voor mezelf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *