Een blog van melk en honing – terugblik op 2014

JORIEKE – Op 1 december 2013 zijn Laurie en ik begonnen met bloggen. En we vinden het zooo leuk! We kunnen schrijven over de dingen waar we zelf zo van genieten. In deze blog delen we de blogposts die jullie in het afgelopen jaar het meest hebben gelezen.

IMG_2195Bij Laurie logeren #tegendezoninkijken

Bloggen is voor ons een hobby, naast onze drukke banen. Een fijne ontspanning, waarover we ook duidelijk tegen elkaar zeggen: ‘het willen schrijven moet wel leuk blijven’. We schrijven als we inspiratie hebben of zin hebben om over iets te schrijven, niet omdat het ‘moet’. Het spelen met woorden, het nadenken over leuke blogonderwerpen, het maken van foto’s…  Het maakt ons blij. De ene keer schrijven we een praktisch ‘maak-het-zelf’ of over een goed boek wat we hebben gelezen, de andere keer een dromerig artikel over een reis of over inspirerende bijbelteksten (we zijn allebei christelijk).

Laurie en ik begonnen deze blog voor elkaar (zo leuk dat we elkaar kunnen inspireren!), voor onze naaste familie en voor vriendinnen. We lanceerden een pagina op Facebook zodat onze vriendinnen konden volgen wanneer we iets online hadden gezet. Later werden we steeds vaker geliked door iemand die we allebei niet kenden. Whoooo, super leuk!

Bij het opzetten van een blog van melk en honing wilden we ook graag dromen. Gróót dromen. We waren zo enthousiast over het idee van een christelijke blog, dat we ambitieuze plannen maakten. We stelden een blogplan op en kochten een eigen domein. We hebben veel gebrainstormd over wát een blog van melk en honing dan zou moeten zijn, voor welke doelgroep we wilden schrijven, en wat ons zelf enthousiast zou maken. Want dat laatste, dat was (en is) ons uitgangspunt. We wilden beetje bij beetje groeien, maar waren daarin ook nuchter: dat zal veel tijd kosten en het willen groeien moet ook zeker niet onze voornaamste drijfveer zijn, want dat voelde niet goed.

Maar groeien, dat deden we. Al veel sneller dan gedacht. Daar zijn we super dankbaar voor! Januari 2014 hadden we 350 unieke bezoekers. In december is dit gegroeid naar 970 unieke bezoekers per maand. Dat is bijna 1000. Duizend! Bizar! Hoooi lieve mensen, wie zijn jullie allemaal?! :)  écht leuk dat jullie met ons meelezen. Super bijzonder!

Dus we schrijven lekker door. We genieten ervan en we zitten boordevol ideeën. Soms zal je veel van ons horen, soms misschien wat minder. Maar dat je met ons meeleest, vinden we enorm leuk. We hopen dan ook je in 2015 te blijven zien!

We hebben onze statistieken erop nageslagen. Hieronder vind je de blogposts die het meest zijn gelezen in 2014:

Schermafbeelding 2015-01-17 om 11.37.04

En, omdat het kan, nog een paar andere favorieten van onszelf 😀 ;

 • Land van de zon. Een dromerige blog over een vakantie in Kroatië. Ooooh, ik wil daar echt nóg eens heen, het was zo’n fijne vakantie!
 • De know how van een boen-vrouw. Ooooooh dit is fantastisch beschreven door Laurie. Gaat dat zien, gaat dat lezen! Héél grappig.
 • Orde in je mailbox. Dit vond ik leuk om uit te schrijven, en van veel mensen hoor ik dat ze deze methode voor het ordenen van hun mailbox nog steeds gebruiken! Super leuk!
 • Ik wil niet weg uit Zambia, maar het kan niet anders. Laurie en ik kennen elkaar van een projectreis in Zambia. Ooooh, deze blogpost… Ik word écht warm vanbinnen van al die mooie herinneringen.
 • Het bekende onbekende. Over dat er dicht bij huis vaak ook zo veel moois te vinden is! Als ik dit lees heb ik meteen zin om te kamperen, jaaaaa.

Schermafbeelding 2015-01-17 om 11.43.47

 

6 gedachten over “Een blog van melk en honing – terugblik op 2014

 1. Nynke

  Leuk om zo een samenvatting van jullie jaar te zien. Er zijn al veel blogjes voorbij gekomen! Ga zo door (:

  (ps. ik denk dat jullie bloggen sinds december 2013, ipv 2014?)

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *