Dille & Kamille: losse thee bewaren

JORIEKE – Ik moest er even uit en ik besloot een wandeling te maken naar de winkel Dille & Kamille. Die winkel schrééuwt altijd mijn naam. Of nee, beter, fluistert. Want ik kom daar helemaal tot rust.

P1010344


Bij binnenkomst pak ik een mandje en begin ik aan de linkerkant van de winkel. En echt álle schappen worden uitvoerig bekeken. Ik neus tussen de bakspullen en ruik aan de geurkaarsen. Ik probeer uit te vinden welke olijfolie’s ze allemaal hebben en bij welke gerechten dat voortreffelijk zou smaken. Ik kijk naar de handige voorraadpotten en bedenk me hoe ik ooit mijn eigen kruidenrekje zou samenstellen.

Er is nooit haast in die winkel. De inrichting, alle fijne dingetjes die ze hebben: alles ademt rust en orde uit. Lekker overzichtelijk. Doet me goed!

Afijn, mijn mandje werd langzaam gevuld met leuke spulletjes. Want ik bedacht me ineens, ik ga een vers-thee-dienblaadje maken! Met glazen potjes en vrolijke labels en de heerlijkste theeën.

P1010310

Ik nam vier voorraadpotjes mee, een houten scheplepeltje, een dienblad van bamboe, keukendraad en de herfstthee. Thuis had ik nog drie andere soorten verse thee, papieren theefiltertjes en het blaadje komt uit een pakje verschillend handgemaakt decoratiepapier, te koop bij de Hema (Return to Sender).

Dus zodoende:

P1010314

P1010319

P1010327

P1010339

En ik vind dat zo leuk hé. Dat als er vriendinnen komen, ik aan ze kan vragen, welke verse thee wil je? Ruik maar en kies maar! En dat zij zelf, of ik voor hen, met zorgvuldigheid en aandacht een schepje thee in het zakje laten glijden. En vervolgens wachten tot de verrukkelijke herfstthee zijn weg vind in het dampende water.

Gewoon een klein momentje, wat er op de een of andere manier echt even toe doet.

10 gedachten over “Dille & Kamille: losse thee bewaren

    1. Jorieke Bericht auteur

      Haha ja! Ik twijfelde tussen deze en zo’n langwerpig lepeltje (zo’n snoepschep-vorm). Zo’n langwerpige zou wat handiger zijn om de thee in het filtertje te laten glijden, maar deze is handiger voor de hoeveelheid. Eén schepje is precies goed voor één kopje!

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *