Met gerust hart het strand op

LAURIE – Laten we het over bikini’s hebben. Ik vind ze heerlijk: je kunt er in zwemmen. Maar daar houdt de heerlijkheid voor mij op. Ieder jaar ga ik winkel in, winkel uit om te twijfelen tussen een hippe, modieuze itsybitsy-bikini waar mijn billen nooit of te nimmer inpassen of suffe oma-badpakken waar ik me op het strand tenminste wel vrij in durf te bewegen.

Bikini (4 van 5)

Jessica Rey had hetzelfde. Ook zij wilde er graag ‘degelijk’ bijlopen, maar ze liep aan tegen rekken vol niets-bedekkende lapjes bikini. In een video (hieronder te bekijken) beschrijft ze haar zoektocht naar zwemkleding. Ze vertelt over de waarde van modesty (degelijkheid) en hoe zij heeft besloten dat ze zich modest wil kleden.

Ik kan me daarin vinden. En ik denk veel van m’n vriendinnen met mij. Er zijn weinig meiden die zich frank en vrij voelen in een bikini en in de zomer voor hun lol een rondje lopen over het buitenzwembadgras in hun zwemkledij. En dat is vreemd. Waarom zouden we ons zo ietepieterig kleden, als niemand dat van ons vraagt?

Als je ervoor kiest meer bedekkende, modest zwemkleding te dragen, betekent dat niet dat je jezelf of je lichaam verstopt. Wij vrouwen zijn prachtig – daar hoeven we geen doekjes om te winden. Het gaat wel om het bewaren van onze waardigheid, ons op het gemak voelen en een keuze maken in wie we ons lichaam laten zien. Jessica Rey omschrijft het zo: we hebben een natuurlijk gevoel van degelijkheid dat door onze cultuur – die ons voorschrijft vooral bikini’s te dragen – is afgebroken.

Haar verhaal heeft me geraakt en aan het denken gezet. Toen ik het zag, besloot ik wat ik eigenlijk al wist: ik ga niet meer in een veel te kleine bikini lopen. En sinds twee jaar dub ik of ik dan een badpak van Jessica Rey wil aanschaffen. Want: zij is zelf mooie, hippe, modest zwemkleding gaan ontwerpen – geïnspireerd op de stijl van Audrey Hepburn.

Dit jaar heb ik het gedaan! Het kost een vermogen, maar dan heb je ook wat. Ik wil met liefde haar filosofie verspreiden, de badpakken zijn stevig en gaan denk ik lang mee. En ik vind ze zó mooi. Vanmiddag ga ik lezen in de zon, op m’n balkon in mijn nieuwe aanwinst. Met spierwitte benen, maar met een gerust hart.

(Ik heb gekozen voor two piece swimsuit Marie in tropical punch, met een roze broekje – wat eindelijk eens lékker zit en alles bedekt – en een blauw-wit-gestreepte top met een roze ‘rokje’ eronder: ik vind ‘m zo mooi. Klik hier voor Pinterest-plaatjes van alle mooie badpakken bedacht door Jessica en hier voor de website van Rey Swimwear) 

1

Bikini (1 van 5) 2

2 gedachten over “Met gerust hart het strand op

 1. Eline

  Mooi geschreven!
  Een paar jaar geleden kwam ik haar tegen en het inspireerde ook mij. Na lang zoeken tussen de oude-oma-badpakken heb ik -bij de V&D- toch een redelijk hippe kunnen vinden! En toen ik daarna met een groep van de uni op reis ging, vond iedereen het mooi en gaf toe eigenlijk ook wel een badpak te willen ipv een bikini…

  Reageren
  1. Laurie Bericht auteur

   Dankjewel voor je lieve reactie, Eline. Oh wauw, wat goed! Dan heb je écht goed gezocht, hihi. Ik hoop dat we elkaar zo kunnen inspireren, ook op het strand, om voor badkleding te kiezen waar iedereen zich fijn in voelt.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *