(Bijna) gratis m’n huis mooi maken

BikeCaravanLAURIE – Ik ga verhuizen. Met weinig geld. Omdat ik mijn plek mooi wil maken, moet dat dus maar zonder geld of met zo min mogelijk. Dit weekend pakte ik potlood en papier en dacht ik na over hoe ik dat wilde doen. (Bijna) gratis mijn huis mooi maken. 

Vooropgesteld: ik krijg vast niet alles af. Maar het onderstaande idee wil ik al heel lang. Een tak plukken uit een bos (of park) in de buurt, daar een cirkel van buigen en vastzetten met ijzerdraad. Die vervolgens aan het plafond hangen met touw/ijzerdraad, of aan een simpel peertje. Ik stel me voor dat ik of een mooie tak kies die goed kan drogen, of een dennentak die lang mooi blijft, of gewoon vaak de groenevollebladerentak ververs.

1O ja. Dit lijkt me ook zo mooi. Zo’n soort vliegenhor die je normaal in de buitendeur hangt om vliegen tegen te houden, maar dan in huis – om twee ruimtes van elkaar te scheiden. En dan niet een met kralen, maar met zelfgemaakte bloemetjes of blaadjes van stof. Hoe ik dit precies wil maken, weet ik nog niet, maar het lijkt me schitterend. 
3 - bloemetjesgordijn

Mijn zus en ik maakten vroeger vaak een koord door garen te draaien op een bepaalde manier. Ik dacht dat ik zo’n koord wel kon gebruiken om foto’s tussen op te hangen en de uiteinden met een spijker in de muur te pinnen. Ja. Lijkt mij mooi.
4 - foto's tussen gedraaid touw

Een waxinelichtjesbeker is de makkelijkste gratis mooimaker die ik kon bedenken. Gewoon een stevig papier of plastic in een cilindervorm buigen en vastzetten (bijvoorbeeld met naald en draad). Als ik er dan ook nog van die gaatjes in knip (in de orde van dit soort sneeuwvlokken) lijkt het me heel mooi.
5 - waxinelichtjesbekertjes

O ja. Ik wil iets met foto’s, want ik ben fotograaf maar met m’n eigen foto’s doe ik nooit iets. Hoog tijd dus. Het lijkt me mooi om een bijzondere vorm te vinden om ze op te hangen, zoals links. Dat het geen willekeurige fotomuur wordt.

Die rechtertekening heb ik een beetje gejat van boekwinkel Riemer: zij hebben in hun toilet het hele verhaal van Wie heeft er op mijn kop gepoept ingelijst ophangen. Pagina per pagina. Dat vond ik zo leuk. Ik ken genoeg kinderboeken waarvan de platen mooi zijn en ik het verhaal in m’n huis zou willen hangen. Leuk voor mensen die zich vervelen en niet houden van zitten: kunnen die lekker het verhaal gaan lezen.
6 - foto's of boekenpagina's

Hieronder staat iets wat ik echt graag wil maken. Het lijkt me zo knus en lief om een soort tentig hemelbed boven m’n bed te maken. Alles wat ik nodig heb, is drie grote stokken, een goedkope lap stof (heb ik nog wel, of anders van Ikea of de kringloop) – en een middag om eens goed te bedenken hoe ik zoiets op ga hangen. Ik heb nog een lichtjessnoer wat er mooi bij zou passen. 7 - hemelbedHieronder is de scan een beetje mislukt. Er staat nog boven: ‘gedroogde’. Dat dus: bloemen en bladeren drogen om die onder een doorzichtig tafelzeil te leggen. Lijkt me mooier trouwens om niet van die flappen aan de zijkant te hebben maar het zeil vast te zetten met zo’n gek niet-apparaat. 
9 - tafekleedEn dan natuurlijk als laatst: eigen bossen bloemen. Voor m’n afstuderen kreeg ik van mijn moeder een bos bloemen uit eigen tuin. Mijn ouders hebben geen echte bloementuin maar het boeket was prachtig, met blaadjes en allerlei onverwachte plantencombinaties. Ook in de natuur kun je genoeg mooie boeketten maken. Dat doe ik bijna nooit. Maar nou ja, ik neem het me nu voor.

8 - bloemen uit het wild

 

Als het lukt, wordt mijn plekje net zo knus als de huisjes hieronder. Dan hoef ik mijn vriend tenminste niet zo te missen.


BlossomSailing1 GardenOfAMoonGazerBikeCaravan TreeHouse WoodenHouseMooie tekeningen hè, van Anna Emilia. Misschien, als ik in de herfst veel geld verdien, dat ik een print van haar koop. En ‘m ophang in m’n nieuwe huis.

5 gedachten over “(Bijna) gratis m’n huis mooi maken

 1. Nynke

  Oh, ik zou in dat tentje op palen willen wonen! met die mooie gekleurde doeken (:
  Als je een huisje hebt, dan kom ik graag eens met/bij je knutselen!

  Reageren
  1. Laurie

   Dat denk ik wel Anna! Alleen heb ik altijd een beetje moeite met huizenfoto’s, omdat het er altijd tien keer mooier uit ziet dan het in het echte leven is. Maar ja… Ik heb ooit een blogger horen zeggen: je gaat ook niet in je pyjamabroek naar een fotoshoot. Dus je huis mag je voor je ’t fotografeert ook best mooi maken.

   Reageren
 2. Pingback: M’n huis | Een blog van melk en honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *